LAPTOPOZZ.HU HIVATALOS BLOGJA

LAPTOPOZZ.HU HIVATALOS BLOGJA

Megérkezett a Windows 11 gépigénye

2021. szeptember 07. - Turi Ferenc

windows-11-gepigeny.jpg_1000x667

Sokak meglepetésére megérkezett a Windows 11, habár a Microsoft előzőleg megígérte, hogy nem fog már több operációs rendszert készíteni.

A már jól bevált és népszerű Windows 10 megtartása volt tervben, aminek fejlesztéseit továbbra is frissítések formájában kaptuk volna meg. Ennek ellenére megérkezett az újgenerációs Windows, ami azon kívül, hogy erős marketingfogás, kínál pár izgalmas, új funkciót is.

A felhasználói felület kialakításában egy rivális rendszer köszön vissza, de a Windows 10-ből is számos elem jelen van. Látvány terén a leginkább szembetűnő változást a középre igazított startmenü, az új témák, modernizált ikonok jelentik. Visszatérnek a Windows 8-ból ismert widgetek is, valamint megváltoznak a rendszerhangok. Több asztal használata válik lehetségessé.

A Windows 11 gépigénye az első hetekben nagy port kavart, mivel kötelező jelleggel szerepelt a követelményeknél a TPM 2.0 chip megléte.

Ez mellett a Microsoft bejelentette, hogy kizárólag 8. generációs, vagy újabb Intel Core processzorokat fog támogatni az új rendszer. Útmutatóként kiadták a PC Health Check alkalmazást, ami kimutatta a felhasználóknak, hogy gépük megfelel-e az új operációs rendszer követelményeinek. Ez az alkalmazás hibás volt, mivel sokszor a modern számítógépek konfigurációját is alkalmatlannak találta, így óriási felháborodást váltott ki világszerte.

Végül a Microsoft felismerte mulasztásait, így a Windows 11 gépigénye sokkal reálisabb lett a legújabb béta esetében.

Eltörölték a TPM 2.0 chip szükségességét, valamint a processzorokkal kapcsolatban is enyhébb követelményeket jelentettek be.

A Windows 11 gépigényének egyéb újdonsága, hogy megválik a 32 bites hardverek támogatásától. Más szóval, csak 64 bites rendszerként funkcionál. Ennek ellenére 32 bites szoftverek futtatása lehetséges lesz rajta!

A Microsoft hivatalos oldalán a következőképp határozza meg a Windows 11 gépigényét:

·        Processzor: 1GHz-es vagy gyorsabb, 2 vagy több magos, 64 bit

·        RAM: 4GB

·        Tárhely: 64 GB

·        Rendszer firmware: UEFI BIOS és Secure Boot

·        TPM (Trusted Platform Module) – 2.0 verzió

·        Videókártya: DirectX 12 kompatibilis

·        Kijelző: 9 hüvelykes vagy nagyobb, 720p felbontás

Fontos megjegyezni, hogy a Windows 11 Home változata első indításkor a konfiguráció során internetkapcsolatot és Microsoft fiókot igényel. Ezek nélkül nem megoldható a beállítás.

A bejegyzés trackback címe:

https://laptopozz.blog.hu/api/trackback/id/tr7216683374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása